maanantai 14. maaliskuuta 2011

Spotlight: Sock Duo

Kuten tuli luvattua, tässä on ensimmäinen lähempi lankaesittely! Ensimmäisenä valokeilaan pääsee yksi varhaisimmista Laikalankalaaduista, Sock Duo (Rav link).

kurpitsaduo
Garden Kurpitsa Sock Duo, 22.05.2010


Sock Duon periaate on yksinkertainen: kaksi 50 gramman vyyhtiä sukkalankaa yhteen sointuvissa väreissä. Lanka on ihan tavallista mutta kelpoa ohutta perussukkalankaa.

Sock Duon speksit:

2 x 50 g
399 m
75 % villaa, 25 % nylonia


Damsel Duo Rapunzel
Damsel Duo Rapunzel, 21.12.2009


Sock Duo on ollut hyvin pidetty lanka, tuskin vähiten siksi, että se on varsin edullista. Vanha hinta oli vaivaiset 12 euroa per setti, eikä uusi 13 euronkaan hinta kauheasti pääse päätä pakottamaan. Sock Duo on tehty erityisesti raidoittamista ajatellen, mutta myös kirjoneule onnistuu useimmista väreistä helposti. Pyrin tekemään väripareille aina sen verran kontrastieroa, että kirjoneule näyttää hyvältä, vaikka joitakin vähäkontrastisempiakin Duoja on tullut tehtyä.

Alice Sock Duo Semisolid
"L" Alice Semisolid Sock Duo, 10.07.2009, ei kuulu niihin.


Sock Duolle on kirjoitettu myös ohje! Viehättävä rouvani on suunnitellut Ullaan Sheldonin sukat, joissa on käytetty sekä raitoja että kirjoneuletta. Kirjoneuleosuus varressa kertoo selkeästi, minkä päivän sukkapari on kyseessä, jotta Sheldon elämässäsi ei mene vahingossakaan sekaisin siitä, mitkä sukat on oltava jalassa milloinkin. Erittäin käytännöllistä!

sheldonduo
BBT Sheldon Sock Duo, 25.01.2011


Tästä komeasta pariskunnasta syntyi yhtä komea pari sukkia, nämä ovat niin sanotusti maanantaikappaleet.

sheldon1

sheldon2

Ravelrysta näkee muitakin projekteja, joita Sock Duosta on neulottu. Oma suosikkini taitaa olla jaanaj:n versio Wurm-hatusta, joka on syntynyt ATK-lankaklubin ensimmäisessä paketissa mukana tulleesta Sugarplum Fairy Duosta.

atk1
Sugar Plum Fairy Sock Duo, ATK-klubin ensimmäinen paketti, 20.01.2011


Sock Duolla on myös sisarlanka, Sock Trio (Rav link). Muuten speksit ovat samat, mutta vyyhtejä on kolme. Tästä langasta saa tehtyä vaikka polvisukat.

test 017
Garden Ruusu Sock Trio, tilaustyö, maaliskuu 2011


Ja loppuun vielä pieni vinkki vinkkinen, Etsyssä on myynnissä Laikalankaa! Viimeinen varaston Sock Duo myytiin justiinsa, mutta muita kivoja on vielä jäljellä.

Tämä oli tässä, ensi kerralla esittelyssä on jokin toinen lanka! Ja muistakaa pitää silmällä Etsyä, päivitän nykyään myytävät langat vain sinne. Jos et halua liittyä Etsyyn tai muuten ostaminen sieltä ei onnistu, mutta halajat jotakin siellä myynnissä olevaa lankaa, kommentoi tähän blogiin niin järkätään.

Kiitos seurasta, nähdään taas!

4 kommenttia:

 1. Minä tein Sock Duosta Irvikissa-sukat. Ne ovat viihtyneet jaloissani valmistumisesta lähtien enemmän kuin mitkään muut sukat. Tykkään <3 Lanka tuntuu pehmeältä ja ihanalta jalkoihin.

  http://sohvalla.vuodatus.net/blog/2616872/irvikissasukat/

  VastaaPoista
 2. Ne ovat kyllä kanssa tosi hienot! Ne taisivat vielä tulla tuurilla mixed lotista? Niille jotka eivät tiedä, Mixed Lot on semmoinen, että värjään kasan sekalaisia Sock Duo-vyyhtejä ja sitten sitä mukaa kun niitä ostetaan arvon kasasta pareja. Jos tulee joku tosi ruma yhdistelmä arvon uudestaan. :D

  VastaaPoista
 3. Mä neuloin Sock Duosta Calystegia-kaulurin. Tykkäsin langasta kovasti, se oli kivaa neulottavaa ja värit sopivat kauniisti yhteen. :) Koska kauluri meni kaverille lahjaksi, varsinaisia valmiin työn käyttäjäkokemuksia pitää kysellä myöhemmin siltä.

  Kuvalinkki kauluriin:
  http://i28.photobucket.com/albums/c218/Darjuska/muuta/DSC02237.jpg

  VastaaPoista
 4. Ihana Garden Kurpitsa <3

  terv. Fenneiu

  VastaaPoista